Svenska
English
Prislista
Bokning
Länkar
 
Casa Don Anton är fint beläget bland de slingrande gränderna iAlmunecars äldre stadsdel med närhet till affärer, restauranger och banker.
Du har bara 300 meter till badstranden och boendet håller en hög standard.
Du kan välja mellan dubbelrum, extrautrustat större rum eller lägenheter. Samtliga rum är i mycket fräscht skick, har eget badrum och du har tillgång till ett modernt och välutrustat kök med matplats.
Förutom det mycket låga priset för boende så ingår i kostnaden också övergripande städning en gång i veckan samt byte till rena sängkläder.
Hos oss har de boende också har alltid möjlighet att få viss service och hjälp vad gäller praktiska frågeställningar och eventuella problem.
För att komma till Almunecar flyger man till Malaga. Staden ligger 76 km öster om Malaga vid en kuststräcka med suptropiskt klimat på Spaniens solkust, Costa del Sol.
Almunecar tillhör provinsen Granada och lanskapet är Andalusien.
Klimatet är oslagbart med 320 soldagar per år och en medeltempereatur av 29grader sommar-tid och 18 grader vintertid.
En tropisk dal omringar staden med odlingar av frukter som mango, cherimoya och avocado.
Almunecars historiska bakgrund är också intressant med flera arkeologiska monument att studera. Som exempel kan nämnas ”El castillo de San Miguel”, en morisk fästning och utgrävningarna av en romansk akvedukt och saltfabrik där fisk saltades och ”garum” en gång producerades.
Vill du så kan du handla fisk, kött, frukter/grönsaker och blommor på stadens ”munucipal” som öppnar klockan nio på morgonen och som har ett mycket fint utbud av varor.
På fredagarna kan du också besöka en stor varumarknad där hantverksprodukter, väskor, skor och kläder säljes under livliga former.
När det gäller aktiviteter av sportinriktat slag är av förklarliga skäl vattensporterna väl representerade som vattenskoter, windsurfing och sportdykning med möjlighet att ta PADI certifikat. Du kan rida på andalusiska hästar eller bergsvandra uppe bland de oerhört dramatiska och vackra bergslandskapen.
Närheten till Sierra Nevada gör det möjligt att vid säsong även kunna åka skidor över dagen.
Nattlivet i Almunecar är bra, särskilt sommartid, då många spanjorer från Granada och Madrid väljer staden som sin semesterort. Det bidrar till att Almuecar ännu ej har hunnit få den tydliga”turistprägeln”. Staden är fortfarande en stad med genin spansk prägel och en mycket trevlig sådan.
Information www.antonskonsult.se/spain
Bookings 0046 70 722 29 60 Fax 0046 8582 511 11
Banco de Andalucia, Almunecar
Swift: Bandess, 0004 3093 96 0493352